Пређи на садржај

Štrajkovi se ne mogu ograničavati

Извор: Викиновости26. јануар 2010.
GORNJI MILANOVAC, 26. januara 2010. (Beta) - Potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Dragan Zarubica rekao je u utorak u Gornjem Milanovcu da vlast ne može da ograničava štrajkove i da određuje mesto njihovog održavanja jer je, kako je naveo, narod gladan.

On je u obraćanju sindikalnim aktivistima rekao da je neprihvatljivo radnike naterati da štrajkuju u krugu svog preduzeća ili na određenim mestima koje vlast odabere kada se tako " ne postiže nikakav efekat".

"Borićemo se i to nećemo poštovati, a garantujem da radnici koji se odlučuju da dane i noći provode po putevima i prugama ugrožavajući svoje zdravlje nemaju od čega da podmire ni minimum svojih potreba", rekao je Zarubica.

On je ocenio da Uredba Vlade Srbije da "policija rasteruje štrajkače" koji blokiraju pruge i puteve predstavlja "potpunu besmislicu". "Ne može se neko naterati da li će i gde štrajkovati, jer ljudi žive na ivici egzistencije a društvo je u potpunom kolapsu", rekao je Zarubica dodajući da je u Srbiji aktivno 15 štrajkova i da su najavljeni novi.


Извор[уреди]