Šteta zbog blokade više stotina miliona dinara

Извор: Викиновости


2. јун 2011.
Нови Сад/ Србија (Beta) - Udruženje poslodavaca Srbije saopštilo je u četvrtak da zbog protesta poljoprivrednika privatne kompanije dnevno gube više stotina miliona dinara i najavilo da će ako se brzo ne postigne dogovor i prestane sa blokadama tužiti državu Srbiju zbog kršenja prava na rad i preduzetništvo.

„Trenutno, pekari ne mogu da dostave hleb, mlekari mleko, izdavači novine, prodavnice se polako prazne, a proizvodnja ostaje bez repromaterijala“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da se na nivou većih trgovinskih lanaca razmatra odluka da se mnoge prodavnice u gradovima Banata, Bačke i Srema zatvore, jer je u njima promet opao i do 70 odsto s obzirom da se već nekoliko dana ne opskrbljuju osnovnim životnim namirnicima, koje učestvuju sa 40 do 75 odsto u prometu.

Kako se dodaje, ukoliko Vojvodina i narednih dana bude blokirana u roku od pet do sedam dana procene privrednika govore da će šteta u vojvođanskoj privredi premašiti četiri milijarde dinara, a država će zbog smanjenog priliva od PDV-a, poreza na zarade i drugih obaveza izgubiti više novca od onoga što poljoprivrednici traže.

Извор[уреди]