Šešelj: Kontaktirao sam s mojim prijateljem Radovanom

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


17. jun 2008.
Hag/ Holandija (Beta) - Optuženi Vojislav Šešelj opovrgavao je danas na suđenju pred haškim Tribunalom iskaz svedoka optužbe Safeta Sejdića, pozivajući se na informacije koje je, kako je rekao, dobio od Radovana Karadžića, s kojim je "preko vikenda" posredno kontaktirao.

Sejdić je prošle nedelje posvedočio da je 1993. godine, tokom napada Vojske Republike Srpske na Crnorečnu visoravan kod Olova, video Šeselja sa Radovanom Karadžićem, Ratkom Mladićem i drugim zapovednicima, među kojima je bio i "četnik" Vasilije Vidović zvani Vaske. Svedok je tvrdio da je čuo Šeselja kako poziva srpske vojnike da "ništa živo ne ostavljaju", dok su tenkovi i druga oruđa VRS otvarala vatru.

Tokom unakrsnog ispitivanja, Šešelj je danas negirao Sejdićevo svedočenje, tvrdeći da se napad VRS na Nišićku visoravan kod sela Crna Rijeka trajao od 9. do 11. novembra 1993. godine, kada je on bio angažovan u predizbornoj kampanji u Srbiji. Iz svoje knjige "Žari, pali, dedinjski dizdare", Šešelj je naveo da je da je tih dana davao intervjue lokalnim radio stanicama u Srbiji.

Извор[уреди]