Пређи на садржај

Šećer iz Robnih rezervi u prodavnicama od utorka

Извор: Викиновости


31. јул 2011.
BEOGRAD, 31. jula 2011. (Beta) - Šećer iz Republičkih robnih rezervi, po maksimalnoj ceni od 103 dinara za kilogram, trebalo bi da se nađe u trgovinama širom Srbije od utorka, objavilo je u nedelju Ministrastvo poljoprivrede.

Kako je rečeno agenciji Beta, tada počinje interventni plasman do 6.000 tona šećera, koje je Vlada Srbije odobrila Robnim rezervama i koji će se sprovoditi u naredna dva meseca, kako bi se stabilizovalo tržište.

Robne rezerve će u avgustu i septembru prodavati maksimalno po 3.000 tona šećera, a trgovinske kuće koje žele šećer iz Robnih rezervi biće u obavezi ga prodaju po jedinstvenoj maloprodajnoj ceni do 103 dinara za kilogram, u šta je uključena trgovinska marža, zavisni troškovi i porez na dodatu vrednost od osam odsto, saznaje agencija u Vladi Srbije.

Šećer će trgovcima Robne rezerve prodavati po ceni od 87,50 dinara po kilogramu, uz rok plaćanja do 30 dana od dana preuzimanja. Robne rezerve će šećer prodavati trgovinskim firmama koje nemaju finansijska dugovanja, nisu u sporu po bilo kom osnovu sa Robnim rezervama i koje su likvidne.

Tržište šećera u Srbiji u poslednjih nekoliko nedelja bilo je nestabilno, jer su šećerane cenu korigovale nekoliko puta.


Извор[уреди]