Šarićev klan hteo da pobije državni vrh

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

12. април 2010.
BEOGRAD, 12. aprila 2010. (Beta) - Bezbednost nekih visokih državnih funkcionera podignuta je na najviši mogući nivo zbog priprema kokainskog narko klana Darka Šarića za odmazdu i likvidaciju nekoliko čelnika MUP-a, BIA i najviših državnih funkcionera, izjavio je u ponedeljak državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen.

"Posebno je indikativno da se pretnje upućuju predsedniku Srbije Borisu Tadiću, koji je po shvatanjima pripadnika kriminogenih struktura glavni nosilac borbe protiv organizovanog kriminala", rekao je Homen agenciji Beta.

Homen je naveo da je, na osnovu operativnih saznanja službi Srbije, postojalo više planova za likvidaciju nekih funkcionera koji su obuhvatali snimanje kuća u kojima žive, praćenje njihovih najbližih saradnika i bliskih prijatelja kako bi se utvrdio njihov uobičajeni dnevni raspored i plan kretanja.

"Uočeni su, u pojedinim lokalnim novinama u regionu, tekstovi koji su u sebi sadržali i šifrovane poruke kojima su upućivane pretnje. Prema informacijama do kojih su došle naše službe, postojali su već razradjeni planovi za likvidaciju nekoliko ljudi uključenih u istragu (protiv Šarićevog klana) i najviših državnih funkcionera", objasnio je Homen.

Dodao je da je plan podrazumevao da nekoliko plaćenih ubica koji borave u Beogradu, a poreklom su iz Crne Gore, u sinhronizovanoj i dobro koordiniranoj akciji ubiju one koji su označeni kao najveća smetnja i prepreka opstanku te narko mreže u regionu.


Извор[уреди]