Šarić i još 19 optuženih za krijumčarenje kokaina

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

13. април 2010.
BEOGRAD (Beta) - Specijalano tužilaštvo za organizovani krinimal podiglo je optužnicu protiv Darka Šarića i još 19 osoba osumnjičenih za krijumčarenje kokaina, izjavio je u utorak sprecijalni tužilac Miljko Radisavljević.

Radisavljević je kazao da su optužnicom, koja je podignuta u ponedeljak i dostavljena sudu, obuhvaćeni Šarić i još 19 okrivljenih za krijumčarenje kokaina 2008. i 2009. na području Srbije, Zapadne Evrope i Južne Amerike.

"Podizanjem optužnice završen je deo istrage koji se odnosi na krijumčarenje kokaina", naveo je na konferenciji za novinare Radisavljević, dodajući da su zbog složenosti predmeta vodjene dve istrage. Druga istraga je za pranje novca i finasijske malverzacije. Kao organizatpri grupe osim Šarića označeni su Goran Soković i Željko Vujanović.

Jedaneastorici pritvorenih rešenjem istražnog sudije Posebnog odeljenja za organizovani krinimal pritvor je produžen. Za Darkom Šarićem i ostalima koji su u bekstvu, posle višemesečne istrage početkom januara raspisana je međunarodna poternica.


Извор[уреди]