Šaljić predao novi nalaz lekara

Извор: Викиновости31. мај 2011.
Србија -  (Beta) - Zastupnik haškog optuženika Ratka Mladića, advokat Miloš Šaljić izjavio je da je u utorak predao istražnom sudiji novi lekarski nalaz o Mladićevom zdravstvenom stanju koji bi, kako je kazao, mogao bitno da izmeni celokupnu situaciju.

Šaljić je novinarima ispred Specijalnog suda rekao da se radi o periodu od pre dve godine i da je nalazom utvrđeno teško oboljenje.

„Ne mogu da govorim o nalazu. Dostavljen je anonimnim putem, ali iz obaveštenih izvora i istražni sudija će ga proveriti“, naveo je on.

Šaljić je kazao da su odbijeni zahtevi za saslušanje Mladića po zahtevu Tužilaštva u vezi sa zločinima nad Srbima u Bosni, kao i u vezi sa pogibijom vojnika u Topčideru.

„U zahtevu Tužilaštva je reč o složenoj temi na koju Mladić ne može da odgovori, a zahtev za saslušanje vezan za ubistvo vojnika je nebuloza o kojoj nema šta da se govori“, kazao je advokat.

On je dodao da je prihvaćen zahtev za saslušanje njegovog klijenta u vezi predmeta Mladićeve supruge Bosiljke o držanju oružja u njihovoj kući.

Извор[уреди]