Šakota izašao iz kome i diše bez aparata

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

28. април 2010.
BEOGRAD, 28. aprila 2010. (Beta) - Grčki košarksaš srpskog porekla Dušan Šakota i dalje se nalazi na odeljenju reanimacije u bolnici u Pezaru, ali je izašao iz kome i diše bez aparata, saopšteno je u sredu iz te bolnice.

"Dušanu Šakoti prekinuta je veštacki izazvana koma i on je skinut sa aparata za veštačko disanje", navodi se u saopštenju lekara bolnice San Salvatore gde je košarkaš prethodno dva puta operisan.

Sin proslavljenog srpskog trenera Dragana Šakote, ostaće na odeljenju reanimacije jer se, kako navode lekari, i dalje nalazi u "veoma teškom stanju".

Uprava bolnice "San Salvatore" pozvala su navijače da ne dolaze u tu ustanovu da bi se izbeglo stvaranje gužve. Navijači Skavolinija postavili su ispred bolnice, u kojoj je Šakota operisan, transparent sa natpisom: "Dušo, sa tobom smo".

Šakota je povređen na nedeljnoj utakmici svog Skavolinija sa Teramom, kada mu je u nekom od duela sa protivničkim igračima puklo dvanaestopalačno crevo zbog čega je morao na prvu operaciju. Stanje mu se juče pogoršalo, pa je košarkaš ponovo morao na operacioni sto, tada, kako prenose mediji, zbog unutrašnjeg krvarenja.


Извор[уреди]