Đukić-Dejanović zahvalila PS SE na stavu o Kosovu

Извор: Викиновости


7. март 2011.
BEOGRAD, 7. marta 2011. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović zahvalila je u ponedeljak predsedniku Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Mevlutu Čavšogluu na neutralnom stavu te institucije u vezi sa pitanjem Kosova, posebno uoči početka dijaloga Beograda i Prištine.

"Zahvalila sam PS SE i Čavušogluu lično na neutralnom stavu PS u vezi sa pitanjem Kosova, posebno u vreme kada izvesno počinje dijalog", navela je Đukić-Dejanović u zajedničkoj izjavi za novinare sa Čavušogluom.

Ona je dodala da ceni podršku te institucije Srbiji u vezi sa njenim nastojanjima da savlada mapu puta ka EU. Predsednik PS SE je ocenio, ukazujući da je to naglašeno i u poslednjoj rezoluciji te institucije o Srbiji, da je najbolji način za Beograd da ispuni svoje obaveze i okonča reformski proces "da se sastavi jedna mapa puta".

"Veoma sam srećan što vidim da postoji politička volja da se sastavi ta mapa puta, a suizvestioci SE sarađuju na tome sa nacionalnom delegacijom vaše skupštine pri skupštini SE", rekao je Čavušoglu.

On je, takođe, izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Nacrt izbornog zakona već poslat Venecijanskoj komisiji i ohrabrio je Đukić-Dejanović da nastavi da sarađuje sa tom komisijom i u izradi nekih drugih zakona.


Извор[уреди]