Đukić-Dejanović odbacuje optužbe opozicije

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


15. март 2011.
BEOGRAD, 15. marta 2011. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović odbacila je u utorak optužbe opozicije da je parlament u blokadi, samo dan posle rekonstrukcije vlade.

Đukić-Dejanović je novinarima u Skupštini Srbije rekla da u utorak nije bilo blokade, već da je i bilo planirano da predstavnik vlade posle podne dođe da obrazlaže set finansijskih zakona da bi parlament pre podne završio prethodne tačke dnevnog reda.

"Ti prvi efekti očigledno nisu rezultat jučerašnje rekonstrukcije vlade već našeg plana da bi možda prethodna tačka mogla da oduzme nešto više vremena, a nije", istakla je ona.

Đukić-Dejanović je rekla da očekuje od vlade da homogeno funkcioniše i u parlament šalje kompetentne predstavnike, navodeći da to ne mora uvek biti premijer.

Poslanici opozicije kritikovali su u utorak vladu jer se niko od njenih predstavinika, prvi dan nakon rekonstrukcije, nije pojavio u parlamentu da obrazlaže set finansijskih zakona, zbog čega je početak rasprave odložen za 14 časova.


Извор[уреди]