Пређи на садржај

Đukić-Dejanović i Zalters za unapređenje saradnje

Извор: Викиновости

13. јул 2010.
BEOGRAD, 13. jula 2010. (Beta) - Predsednica Narodne skupštine Slavica Đukić-Dejanović i predsednik Letonije Valdis Zalters konstatovali su u utorak u Beogradu da postoji veliki prostor za unapređenje parlamentarne saradnje dve zemlje, saopštila je Skupština.

Zalters je u razgovoru s predsednicom Skupštine rekao da "Letonija podržava proširenje EU na Balkan i Tursku" i ponudio pomoć Srbiji u prevazilaženju svih prepreka u evrointegracijama. On je ponovio da će parlament Letonije ratifikovati Sporazum EU i Srbije o stabilizaciji i pridruživanju.

Đukić-Dejanović i Zalters su ocenili da je veoma značajno nedavno uvođenje redovne avionske linije između Beograda i Rige od strane letonske kompanije Er Baltik (Air Baltic).

Đukić-Dejanović je pozdravila obrazovanje parlamentarne grupe za saradnju za Skupštinom Srbije u parlamentu Letonije i obavestila predsednika Letonije da je pokrenuto formiranje parlamentarne grupe prijateljstva s Letonijom. Zalters je u utorak razgovarao i s predsednikom i premijerom Srbije, Borisom Tadićem i Mirkom Cvetkovićem.


Извор[уреди]