Đogović pohvalio borbu vlade protiv korupcije

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


5. novembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Institut za tržišna istraživanja (IZIT) ocenio je u ponedeljak da je Vlada Srbija u prvih 100 dana rada pokazala ozbiljnost i "strateško promišljanje" u borbi protiv korupcije.

Na konferenciji za novinare saradnik tog beogradskog instituta Saša Đogović je rekao da je vlada jasno istakla da se radi o bolesti društva koja je sistemskog karaktera i da je za borbu protiv korupcije potrebna izgradnja mreže kredibilnih mera i institucija.

U realiziji tih aktivnosti, kako je istakao Đogović, čine se prvi praktičcni koraci, a država je zatražila i pomoć na međunarodnoj sceni od relevantnih istitucija.

On je kao dobre poteze srpske vlade naveo i jasno odredeljenje za evropske integracije i najavu plana za rešavanje "kosovskog čvora" na realnim osnovama, koji neće ugrožavati put Srbije ka EU.

"Umesto deklarativnog i često trgovačkog, sada je prisutan državnički pristup rešavanju problema Kosova i Metohije i svih zadataka u pravcu uređenja zemlja po pravilamima EU", ocenio je saradnik IZIT-a.

U ekonomskom delu vlada je, prema rečima Djogovića, prepoznala dubinu krize i napravila ambiociozan budžet za narednu godinu, kojim deficit treba da se smanji sa sedam na 3,5 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg