Đelić urucio plakete za najbolje naučne publikacije

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Божидар Ђелић

27. октобар 2010.
BEOGRAD, 27. oktobar 2010. (Beta) - Ministar za nauku i tehnološki razvoj Srbije Božidar Đelić uručio je u sredu na Sajmu knjiga u Beogradu plakete za najbolje monografske publikacije i naučne časopise.

Na štandu ministarstva za nauku i tehnološki razvoj, Đelić je rekao da iza stručnih naziva nagrađenih monografija stoji veoma korisno štivo za život građana kao što su suočavanje sa klimatskim promenama u poljoprivredi, društvene pojave, pitanje mentaliteta i jezika srpskog naroda.

Plakete su dodeljene u oblasti prirodno matematičkih nauka autorima Ivanu Gutmanu i Borisu Furtuli za monografiju o hemijskoj teoriji grafova, u oblasti tehničko tehnoloških nauka Veri Lazić i Drgoljubu Novakoviću za monografiju "Ambalaža i životna sredina".

Nagrađeni su i Amira Peco Antić u oblasti medicine za monogradiju "Arterijska hipertenzija kod dece i adolescenata", Dejan Dodig u oblasti biotehničkih nauka, Milica Mitrović za monografiju "Pismenost i obrazovanje - perspektiva novih studija pismenosti", Ivana Petrović za monografiju "Feliks Romuliana Gamzigrad" i Branislav Nikolić za časopis Srpskog hemijskog društva.


Извор[уреди]