Đavolja varoš od 9. oktobra u bioskopima

Извор: Викиновости


1. октобар 2009.
Beograd-  (Beta) Film "Đavolja varoš" Vladimira Paskaljevića, crna komedija o savremenom srpskom društvu, imaće 9. oktobra svečanu premijeru u Sava centru, a u međuvremenu je pozvana da učestvuje na prestižnim festivalima u Roterdamu i Palm Springsu.

"Đavolja varoš" se dešava u Beogradu u jednom danu i prati isprepletane sudbine dvadesetak likova. U glavnim ulogama su Nebojša Milovanović, Lena Bogdanović, Lazar Ristovski, Jana Milić, Slavko Štimac, Danica Ristovski, Goran Jevtić, Uroš Jovčić, Mina Čolić i drugi. Producent Milan Tomić takođe se pojavljuje kao glumac.

Paskaljević je rekao na konferenciji za novinare u Beogradu da je "Đavolju varoš" snimao iz privatnih sredstava, "na totalni rizik, za samo četiri nedelje po principu 'snimi ili umri'", i da je film na festivale u Karlovim varima i Montrealu otišao u DVD formatu, jer nije bilo para za prebacivanje na 35-milimetarsku traku.

"Đavolja varoš" je, prema Paskaljevićevim rečima, dobila novac od države tek nakon što je dobro primljena na ta dva festivala, a tokom snimanja obavljenog "uz mnoge ustupke i žrtve glumaca" veoma su mu pomogli dobro spremljen kasting i iskustvo koje je stekao radeći na filmovima slavnog oca, Gorana Paskaljevića.


Извор[уреди]