Članstvo u EU - prioritet Srbije

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу3. октобар 2011.
(Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u ponedeljak da punopravno članstvo u EU i dalje ostaje najviši prioritet Srbije ne samo zbog ekonomskog prosperiteta, već i zbog zajedničkih vrednosti koje Srbija deli sa Evropom.

Na otvaranju ekonomskog samita u Beogradu, Dačić je rekao da je Srbija opredeljena za dijalog i rešavanje svih problema kroz dogovor kako bi se nastavio proces evropskih integracija i sačuvali nacionalni interesi.

Govoreći o ekonomskoj situaciji Dačić je kazao da su razvoj oblasti energetike, ekonomije i nastavak integracija zajednički ciljevi svih zemalja u regionu i da to ne treba da budu stvari koje će sprečavati međusobnu saradnju.

On je izrazio nadu da će u narednih nekoliko meseci biti u potpunosti dovršena izgradnja severnog dela Koridora 10, nakon čega će Srbija imati autoput od mađarske granice do Leskovca.

Dačić je rekao da svetska ekonomska kriza nije proces koji je počeo na Balkanu ali da je ipak ostavio velike posledice na sve balkanske zemlje.

Извор[уреди]