Čiplić pozvao građane na Paradu ponosa

Извор: Викиновости


7. октобар 2010.
Београд-  (Beta) - Ministar za ljudska i manjinska prava Srbije Svetozar Čiplić pozvao je u četvrtak građane da mu se pridruže u Paradi ponosa 10. oktobra i ocenio da će ta manifestacija proći bez problema i biti veliki korak za Srbiju.

Čiplić je na konferenciji za novinare organizatora skupa rekao da nema zvaničnih potvrda da će, pored njega na Paradi ponosa, šetnji centrom Beograda u organizaciji lezbejskih, gej, biseksualnih i tranšeksualnih udružeja, učestvovati još neki predstavnici Vlade.

Predstavnik jednog od udruženja koje organizuje Paradu, Lazar Pavlović iz Gej-strejt alijanse, rekao je da će svojim prisustvom manifestaciju podržati šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer, šef Misije OEBS-a Dimitros Kipreos i šef Delgacije Saveta Evrope Konstantin Jerakostopulos.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je građane da eventualno nezadovoljstvo zbog održavanja Parade ponosa u Beogradu ne izražavaju nasiljem prema učesnicima tog skupa.

"Ne bih želeo da se policija sukobljava sa građanima, bez obzira da li podržavaju ili osuđuju ovaj događaj", rekao je Dačić novinarima u Sava centru.

Извор[уреди]