Četiri kompanije zainteresovane za fiksnu telefoniju

Извор: Викиновости


4. децембар 2009.
Beograd-  (Beta) Tendersku dokumetanciju za drugog operatera fiksne telefonije u Srbiji otkupile su četiri kompanije, saopštila je danas Republička agencija za telekomunikacije.

Kako se precizira u saopstenju, na tender za licencu za fiksnu telekomunikacione mreže javili su se kompanije Telenor Srbija, Vip mobajl, srpsko-američka Konsing grupa i kiparski Kerseiko treiding limitid. Kompanije koje su otkupile dokumentaciju mogu do 12. januara 2010. godine u podne da dostave ponude, a pristigle ponude će biti otvorene u prostorijama Ratela u Beogradu, u 12.30.

U javnom pozivu, koji je objavljen 20. novembra, navodi se da pravo učešća imaju telekomunikacione kompanije koje imaju više od milion pretplatnika telekomunikacionih usluga i koje su u 2008. godini imale prihod veći od 200 miliona evra. Najpovoljnija ponuda biće izabrana na osnovu iznosa ponuđenog za licencu za fiksnu telefoniju, a ukoliko budu podnete najmanje dve kvalifikovane ponude odžaće se aukcija, na kojoj će početna cena biće najviši ponuđeni iznos za licencu.

Uslov za učešće na tedneru je uplata depozita ili dostavljanje bankarske garancije od 10 miliona evra. Pobednik tendera biće izabran do 10. februara, a licenca će biti izdata u roku od osam dana od uplate celokupne naknade u budžet Srbije.


Извор[уреди]