Пређи на садржај

Čeka nas nova mapa puta

Извор: Викиновости8. јануар 2010.
BEOGRAD, 8. januara 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da MUP u ovoj godini čekaju nastavak evropskih integracija, nove obaveze i nova "mapa puta" ako bude prihvaćena kandidatura zemlje za članstvo u Evropskoj uniji.

"Završen je proces oko vizne liberalizacije, ali nove obaveze za MUP podrazumevaju novu 'mapu puta' koja će obuhvatiti ne samo neka nova zakonska rešenja nego i pitanja realizacije donetih zakona. Biće potrebno puno napora da se realizuje sve potrebno da bi Srbija mogla i suštinski da stvara sistem vrednosti adekvatan evropskim i da se na takav način kvalifikuje za punopravnu članicu EU", rekao je Dačić u intervjuu agenciji Beta.

On je za ovu godinu najavio intenzivniju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, pre svega protiv onih koji se bave trgovinom narkoticima, i naveo da je cilj policije da "razbije" organizatore najvećih kriminalnih grupa, pre svega onih koji se bave trgovinom narkoticima.

"Bio bih veoma zadovoljan kada bi na kraju ove godine mogao da kažem da su policija i MUP ispunili plan u borbi protiv kriminala i korupcije i očuvanju stabilnog javnog reda i mira i bezbednosti za sve građane, da imamo punu i otvorenu međunarodnu saradnju u policijskim stvarima i da to rezultira hapšenjem najvećih kriminalnih grupa", naveo je ministar.


Извор[уреди]