Čavić: Nađa Higl je obeležila 2009.

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу29. децембар 2009.
BEOGRAD, 29. decembra 2009. (Beta) - Najbolji plivač Srbije Milorad Čavić izjavio je u utorak da je Nađa Higl obeležila 2009. godinu, jer je uspela da osvoji zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu bez pravih uslova i bez podrške države.

"Mislim da je najznačajniji uspeh ove godine ono što je uradila Nađa Higl, da budem iskren. S obzirom na uslove i na sve što su ona i njen brat Sebastijan prošli. Znači, drzava ih nije finansirala, nije podržavala, a oni su postigli veliku stvar", rekao je Čavić agenciji Beta. Nađa Higl osvojila je zlatnu medalju na SP u Rimu u disciplini 200 metara prsno novim evropskim rekordom od dva minuta, 21 sekunde i 62 stotinke. Higl je u istoj disciplini osvojila i srebrnu medalju na EP u malim bazenima u Turskoj.

"Ono što sam ja uradio, meni je mnogo značilo. Nekako, s obzirom da sam ja u pitanju rekao bih da je 100 metara delfin bio najveći sportski događaj na Svetskom prvenstvu u Rimu", rekao je Čavić. Čavić je osvojio zlatnu medalju na SP u disciplini 50 m leptir sa 22 sekunde i 67 stotinki. U polufinalu trke na 100 m leptir postavio je novi svetski rekord sa 50.01, a u finalu je osvojio srebrnu medalju sa 49.95, jer je bio 13 stotinki sporiji od najboljeg plivača sveta svih vremena Majkla Felpsa.

Najbolji plivač Srbije istakao je da se 10. januara vraća u Italiju, gde će početi pripreme za Evropsko prvenstvo. "Treniraću na istom nivou kao i ove godine. Jednostavno, potrebno je da se pripremam sedam i po meseci za Evropsko prvenstvo", rekao je Čavić. Evropsko prvenstvo održaće se od 4. do 15. avgusta u Budimpešti.


Извор[уреди]