Čakarević ispao iz reprezentacije zbog povrede

Извор: Викиновости


30. јул 2011.
Вршац-  (Beta) - Košarkaš Partizana Marko Čakarević precrtan je sa spiska reprezentativaca Srbije za Evropsko prvenstvo u Litvaniji zbog povrede stopala, rekao je u subotu selektor Dušan Ivković novinarima u Vršcu.

„Od Čakarevića sam mnogo očekivao i žao mi je što uz svu medicinsku pomoć nismo uspeli da ga osposobimo da uđe u ravnopravnu borbu za tim. Pokušavao je, ali nije uspeo da uđe u kontinuitet treninga. U njemu sam video osveženje za ekipu. Kroz ove pripreme, međutim, upoznao se s načinom rada u reprezentaciji“, kazao je Ivković.

Pored njega, povređeni su na pripreme došli Novica Veličković i Nemanja Bjelica. Bjelica će u nedelju otputovati na preglede u Barselonu.

„Od početka imamo problem sa povredama. Imam, ipak, apsolutno poverenje u tim. Povrede ne mogu da nas udalje od takmicarskih ciljeva, niti da izazovu nepoverenje. To su neke stvari koje moraju da se nadoknade“, dodao je selektor.

Ivković je kazao da će „osnovni cilj“ reprezentacije na EP u Litvaniji biti da se izbori plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Košarkaška reprezentacija Srbije treniraće u Vršcu do srede, 3. avgusta, a potom putuje u Sloveniju na pripremni turnir u kojem učestvuju selekcije iz bivše Jugoslavije.

Извор[уреди]