Пређи на садржај

"Pokreni se za nauku" - Šansa za naučnike i naučnice u Srbiji

Извор: Викиновости

23. decembar 2015.
(PRobjave) - Nov program kompanije Filip Moris - stipendije od 600.000 dinara za naučna istraživanja

U okviru nacionalnog konkursa "Pokreni se za nauku", kompanija Filip Moris i Centar za razvoj liderstva dodeliće mladim naučnicima i naučnicama 5 stipendija od po 600 hiljada dinara za sprovođenje naučnih istraživanja u oblastimа medicine, farmacije, biologije, hemije, kao i multidisciplinarnih istraživanja u navedenim oblastima.

Stipendija Programa „Pokreni se za nauku" je namenjena zaposlenima u naučnim ustanovama u Srbiji koji su doktorirali u periodu posle 1. januara 2009. godine. Konkurs za stipendije traje od 21. decembra 2015. do 1. marta 2016. godine.

"Programom 'Pokreni se za nauku' želimo da pružimo podršku mladim, talentovanim i perspektivnim naučnicima u Srbiji u realizaciji njihovih naučnih ideja i postizanju nezavisnosti u naučno-istraživačkom radu", rekla je Ljubica Maksimović, iz Centra za razvoj liderstva, partnerske organizacije kompanije Filip Moris u realizaciji programa podrške mladim liderima u Srbiji.

Kompanija Filip Moris kroz svoje društveno odgovorno poslovanje podržava razvoj sredine u kojoj posluje od 2004. godine i do sada je u okviru programa "Pokreni se za budućnost" i "Pokreni se za posao" dodelila 354 stipendije, 490 startup donacija i realizovala 89 projekata koji su doprineli razvoju lokalnih zajednica i društva u celini.

Program „Pokreni se za nauku" samo je nastavak dosadašnjih programa kompanije Filip Moris koji su posvećeni osnaživanju mladih i njihovom motivisanju da svojim radom doprinesu društvenom, ekonomskom i naučnom razvoju Srbije.

Sve informacije o konkursu i prijavni formulari dostupni su na sajtu www.pokrenisezanauku.rs

Извор

[уреди]