"Pobednik" na Kalemegdanu u roze boji

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

24. oktobar 2017.
(PRobjave) - Simbol Beograda, "Pobednik" na Kalemegdanu, večeras će biti osvetljen roze bojom povodom Međunarodnog dana borbe protiv karcinoma dojke, bolesti od koje u Srbiji godišnje oboli više od 4.000 osoba. Osim Meštrovićevog spomenika, u znak podrške svim osobama koje se suočavaju sa tom malignom bolešću i njihovim porodicama, ružičastom bojom biće obasjani i Most na AdiPalata Albanija i kupola Narodne skupštine Srbije.

Osvetljavanje kulturnih spomenika i prepoznatljivih simbola Beograda deo je edukativnog projekta „Jači od straha", koji je pokrenut da na zanimljiv način informiše javnost o kanceru, značaju prevencije i lečenja, kao i da pruži podršku obolelima i njihovim porodicama.

Projekat su podržale brojne javne ličnosti kao što su Mirjana KaranovićMarina TadićTijana DapčevićLena KovačevićBiljana KrstićRada ĐurićKristina RadenkovićKsenija Mijatović, kao i Vaterpolo savez SrbijeŽFK RadTK Galeb čiji grb nose heroine ovog sporta Milica MandićTijana Bogdanović i Vanja Stanković.

Više informacija, saveta i edukativnih video klipova možete pogledati na www.jaciodstraha.rs, FB stranici www.facebook.com/jaciodstraha/, kao i Instagram profilu jaciodstraha.

Извор[уреди]Bookmark-new.svg