Пређи на садржај

"Doživi život" uz poznate ličnosti

Извор: Викиновости

6. novembar 2014.
Beograd-  (PRobjave) - Proslavljeni košarkaš i osvajač četiri zlatne medalje u nacionalnom dresu Jugoslavije i Srbije, Žarko Paspalj, posetio je štand kampanje o prevenciji kardiovaskularnih bolesti „Doživi život“ u TC „Ušće“ i razgovarao sa posetiocima o značaju prevencije jednog od vodećih uzročnika smrtnosti, usled kojeg je Srbija među prvih deset zemalja u Evropi.

Cilj kampanje „Doživi život“ je informisanje šire i stručne javnosti, i pokrenuta je od strane tri stručna udruženja: Udruženja kardiologa Srbije (UKS), Udruženja koronarnih jedinica Srbije (UKJS) i Akademskog medicinskog edukacionog centra (AMEC). „Doživi život“ predstavlja lokalne aktivnosti Svetske federacije za srce i globalne akcije „25by25“ sa ciljem smanjenja smrtnosti usled kardiovaskularnih bolesti za 25 procenata do 2025. godine.

Paspalj je u razgovoru sa posetiocima ukazao na važnost redovnog proveravanja krvnog pritiska, ostavljanja pušenja, smanjenja unosa masne i slane hrane, kao i redovnog vežbanja, šetanja i izbegavanja alkoholnih pića.

Kampanju „Doživi život“ podržali su Dragoslav Šekularac, Peca Popović, Zorana Pavić i dr Nele Karajlić.

Извор[уреди]