Пређи на садржај

"Centriranje" - nova emisija za mlade na B92 i na 40 radio stanica u Srbiji

Извор: Викиновости


23. jul 2012.
Beograd/ Srbija (PRobjave) - Nova radio emisija namenjena mladima, "Centriranje", koja će se emitovati na jednom radiju sa nacionalnom frekvencijom (Radio B92) i na 40 lokalnih radio stanica, počela je da se emituje danas. Emisiju uređuju i vode studenti Fakulteta političkih nauka.

Reč je o emisiji namenjenoj mladima na teritoriji cele Srbije koja će obrađivati različite teme poput obrazovanja, nasilja, aktivnog učešća mladih u društvu, pop kulture, umetnosti, putovanja, zdravih stilova života i sl. Specifična je po tome što će je proizvoditi i realizovati mladi ljudi. Ciljna grupa su pre svega srednjoškolci i srednjoškolke, studenti i studentkinje. Emisija je edukativnog karaktera i usmerena ka poboljšanju kvaliteta informisanja mladih ljudi.

Jelena Janković, urednica radio emisije - Centar E8 kaže: "Radio je sjajan kanal kojim se može dopreti do mladih. Centriranje je emisija kratke forme i bavi se raznovrsnim temama koje su društveno bitne. Pored toga, trudićemo se da u svakoj emisiji imamo neku javnu ličnost, kao gosta, koja može biti dobar uzor mladima."

Kroz emisiju "Centriranje" ukazivaćemo mladima kako mogu da se aktivno uključe u društvo i kako da sami utiču da se stvari poprave ili promene na bolje u njihovoj lokalnoj zajednici. Takođe, u svakoj emisiji zastupljena komponenta biće praćenje rada vlasti, kako na nacionalnom tako i na lokalnom nivou u cilju poboljšanja položaja mladih.

Emisija "Centriranje" će se emitovati svakog radnog dana na Radio B92 u terminu 16:45 u kratkoj formi od po 15 minuta. Listu ostalih radio stanica koje će emitovati emisiju možete pogledati ovde.

Emisiju realizuju Centar E8 i Unija srednjoškolaca Srbije uz finasijsku podršku USAID-a i ISC-a.

Извор[уреди]