Održan Prvi Forum "Energetska efikasnost u opštinama"

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

9. mart 2015.
Кањижа/ Србија (PRobjave) - U četvrtak, 5. marta 2015. godine, u organizaciji Certop Srbija, članice grupacije Certop International Holding-a iz Mađarske i lokalne samouprave Opštine Kanjiža održan je Prvi Forum pod nazivom: „Energetska efikasnost u opštinama“.

Cilj organizovanja ovog foruma bio je usmeren na davanje dodatnog doprinosa opštoj strategiji energetske efikasnosti Republike Srbije, kao i informisanje učesnika u vezi sa:

  • formiranjem energetskog menadžmenta u opštinama,
  • pripremanjem projekata,
  • predstojećim tenderima i
  • mogućnostima finansiranja projekata.

Forumu su prisustovali predstavnici 13 opština: Subotica, Sombor, Bačka Topola, Mali Iđoš, Feketić, Bečej, Ada, Senta, Novi Kneževac, Čoka, Kikinda, Kanjiža, bolnice, toplane i veći potrošači energenata - kompanije i organizacije iz regiona.

Među učesnicima Foruma bila je i kompanija Eltec Petrol iz Beograda, a gospodin Aleksandar Stanković, generalni direktor kompanije, predstavio je njihova dosadašnja iskustva i uspešno realizovane projekte u oblasti energetske efikasnosti kroz javno - privatna partnerstva.

Ovi projekti sprovedeni su po principu ugovornog obezbeđivanja uštede energije i ugovornog snabdevanja energijom, gde klijent dobija kompletna rešenja „na jednom mestu“ i to saradnjom sa samo jednom kompanijom u svim fazama projekta.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg