Novi film Srđana Koljevića premijerno na Sinema sitiju

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

15. април 2010.
BEOGRAD, 15. aprila 2010. (Beta) - Film reditelja i scenariste Srđana Koljevića "Žena sa slomljenim nosem" biće premijerno prikazan na festivalu Sinema siti koji se od 5. do 12. juna održava u Novom Sadu, najavili su u četvrtak organizatori.

Ljubavna priča o prevazilaženju emotivnih povreda iz prošlosti, kroz neke naizgled nemoguće ljubavi, biće prikazana u okviru takmičarske selekcije "Nacionalna klasa", u konkurenciji za nagrade festivala za domaći film.

Zaplet filma počinje kada mlada žena sa slomljenim nosem (Nada Šargin) izlazi iz taksija u saobraćajnoj gužvi na mostu i baci se u reku. U taksiju ostaje beba. Događaj izaziva lanac reakcija troje očevidaca, menjajući na različite načine njihove živote.

Priča je povezana kao gradski "roud muvi", a Beograd je slikan na nov, pomalo drugačiji način. Glumačku ekipu filma čine Nebojša Glogovac, Branka Katić, Anica Dobra, Nada Šargin, Vuk Kostić, Jasna Žalica, Nikola Rakočević, Dara Džokić, Vojin Ćetković, Srđan Todorović, Ljubomir Bandović i drugi.


Извор[уреди]