Angola, Brazil i Portugal počasni gosti Sajma knjiga 2011.

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

16. јул 2010.
BEOGRAD, 16. jula 2010. (Beta) - Počasni gosti Međunarodnog sajma knjiga 2011. godine biće Angola, Brazil i Portugal, kao zemlje predstavnici zajedničkog nasleđa portugalskog jezika, saopšteno je u petak iz Ministarstva kulture Srbije.

U saopštenju se navodi da su ambasadori Angole, Portugala i Brazila - Diakenga Serao, Almeida Sampaljo i Dante Koeljo de Lima - ministru kulture Nebojši Bradiću i predsedniku Odbora Sajma knjiga Željku Ožegoviću uručili zvaničan zahtev za počasno predstavljanje portugalskog jezika i književnosti u okviru Sajma knjiga u Beogradu.

Ambasadori su istakli da njihove zemlje predstavljaju i promovišu zajedničko nasleđe zemalja koje nemaju svoja predstavništva u Srbiji, a tu spadaju i Zelenortska Ostrva, Gvineja Bisao, Mozambik, Sao Tome i Principe i Istočni Timor.

U saopštenju ministarstva kulture se dodaje da je književnost na portugalskom jeziku u ekspanziji i da je mišljenje Odbora Sajma knjiga i Ministarstva kulture da bi počasno predstavljanje Angole, Brazila i Portugala obogatilo Sajam kao internacionalnu manifestaciju koja se trudi da održi vodeću ulogu u regionu.


Извор[уреди]