Разговор са корисником:Kaster

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Кастере, честитам ти на двоструким администраторским правима : википедије и викиновости. Горан Анђелковић (〠ꒌ) 11:53, 31 Мај 2005 (UTC)

Али који извор да ставим? То ја извјештавам са лица мјеста. :D --Ђорђе Д. Божовић 16:36, 6 децембар 2005 (UTC)

Гдје тачно на самој страници да се упишем? --Ђорђе Д. Божовић 16:49, 6 децембар 2005 (UTC)

Можеш ли да направиш овакав шаблон?

--Ђорђе Д. Божовић 17:23, 6 децембар 2005 (UTC)


Јеси видео шаблон на ср: вики што сам направио, мислим да би било боље да користимо њега за изворе вести кад наводимо на којем су језику. Ако је све на српском нека буде онда БАШ све, онако ми она сличица изгледа безвезе. --Саша Стефановић разговор 02:22, 11 децембар 2005 (UTC)

Ма није проблем уопште да остане овако, можда једног дана неком ово падне на памет да промени, а биће много више вести (надам се!!!) па ће морати да потера бота да му одради све. --Саша Стефановић разговор 02:35, 11 децембар 2005 (UTC)

Кастер ево линкова [1] [2] [3] [4] (мрѕело ме да се региструјем Јованвб)

--- Кастере ако си јос ту јави се на #Wikipedia-oc Горан Анђелковић 22:01, 23 децембар 2005 (UTC)


Је ли добро ово на почетној страници? Мало сам проширио и саму вијест, да неко ко кликне на прочитајте више стварно има и да прочита нешто више. :) Само не знам да ли има мало превише нагађања у вијести (обрати пажњу на посљедњу реченицу) и причања о ономе што није тема вијести (нпр. о Мачкату и ужичкој пршути). --Ђорђе Д. Божовић 16:46, 26 децембар 2005 (UTC)

---

СРЕТНА НОВА 2006 ГОДИНА[уреди]

Нисам знао да си на дежурству. У сваком случају све најбоље за теббе и твоје од Горан Анђелковић 17:58, 31 децембар 2005 (UTC)

−−−

Е добро хвала на одговору, већ ћу се ја снаћи некако. Због обавеза у школи нећу моћи допринети нешто превише али ћу покушати написати нешто ако ништа петком на вече. Како се могу акредитовати за дописништво. И да може ли један савјет зар неби било мало логичније кад би редакција добила друкчију функцију као права редакција код новина. Хвала --Metatron 15:58, 14. јануар 2006. (UTC)

---

ОК, на својој корисничкој страници ћу покушати нешто урадити. Поздрав. --Metatron 20:03, 14. јануар 2006. (UTC)


Главна[уреди]

Каштер може ли да се направи да оно Старије вести на главној буде раширено преко целог екрана, не само на левој страни. такође покушаћу да променим Шаблон:Најновије вести тако да шаблон на врху не буде Данашње вести (иако ће то скоро сваког дана бити), него да то буде скорашње вести јер некада може да се деси да целог дана нико не напише ништа. Ко што данас до 8 сати ништа није било. Значи тај шаблон би се мењао ручно (онај ко напише кратке вести убаци их ту), а не овако аутоматски тако да бу и 4 ујутру 10 марта биле вести од 9 марта (ако неко не буде вредан па у 3 ноћу не испише неку вест :)) --Јованвб 20:19, 7. март 2006. (UTC)

комуникација[уреди]

хоћеш ли доћи на чат или да се мучимо у викију, који не подносим и мислим да би разговор странице и трг требало замјенити bb2 форумима. --Милант 19:55, 22. март 2006. (UTC)

Оквири на насловној страни[уреди]

Да ли ти се више свиђа тренутни изглед или овај. Направио сам га специјално за Сашу, који има неки проблем са тренутним изгледом. Мени и Јолету се једнако свиђају оба, њему мало више садашњи, мени мало више овај без оквира на најновије вести, а Саша навалио на овај други...

На теби је да одлучиш :) --Милант 18:15, 26. март 2006. (UTC)

На данашњи дан[уреди]

Управо сам крануо да радим кад у рц видим да си ти снимио :))) --Јованвб 14:18, 19. септембар 2006. (UTC)

Pozdrav[уреди]

Hej, reci mi kako da postavim sliku "Wikivijesti" u ljevi cosak. Ja (Vseferoivc), Emx, i Demicx imamo sysop status. Hvala (ja sam ti napisao dobrodoslicu) :) Vseferovic

Ne mislim na pocetnu stranu, nego na gornji-ljevi cosak. Kao sto sada kod vas stoji znak "Wikivesti". Vseferovic
Da li je to do mene ili nesto drugo? Jos nemam slike. Neki engleski admin isto ne vidi. Pojasni sta mislis. Hvala Vseferovic

Испад о дебилу[уреди]

Тада нисам имао довољно времена ни да погледам историју.
Чему испад? Па ја на то и нисам гледао као на испад већ као на шаљив начим да кажем да је то катасртофално велика катасртофа, а не само грешка.
Чак сам прије један минут имао довољно дрскости да преправим.
Извињавам се на јаким ријечима. --Милант 22:07, 26. октобар 2006. (UTC)

Bosanski Wikivijesti[уреди]

Sto smeta da Bosanski bude ispred Bugarskog na glavnoj stranici. Sasa Stefanovic je ispravio to kao da sam vandalizirao. Ostale wikinews su to prihvatile. Cak na en wikipediji je pravilo da "ime jezika" se racuna kao naslov a ne medunarodni simbol jezika ("bs" = Bosanski). Hvala, Vernes.

Nema problema, ni sam znao za pravilo srpkse wikipedije. Pozdrav, Vernes.

Слобот[уреди]

Хмм да ли он то аутоматски преузима однекуд податке за време, или ти уносиш ручно у њега па он само додаје тамо где треба? --Јованвб 16:52, 12. децембар 2006. (UTC)

Ма ок, само сам питао како ради. Значи кад будеш имао времена биће лепо да га покренеш. И свака ти част на идеји :). --Јованвб 10:01, 13. децембар 2006. (UTC)

Dakle...[уреди]

Ne formalno, mada je stvar dogovorena jos pre godinu i po. Ne uzimaju se pune nego kratke vesti i to je OK. Preko toga... Napisacu ti ostalo na mail. --Millosh 22:39, 7. новембар 2007. (UTC)

Vazi. Sad sredjujem taj sablon. --Millosh 19:04, 8. новембар 2007. (UTC)

Statusi bota[уреди]

Ovako, iako upravo User:Millbot-Beta radi na ispravljanju strana, to nece biti njegov posao, vec User:Millbot. Kako Millbot-Beta unosi sadrzaj, on ne bi trebalo da ima botovsku zastavicu. S druge strane, Millbot treba, pa cu mu to i staviti. Pretpostavljam da se s tim slazes. Ako ne, pricaj. --Millosh 13:47, 9. новембар 2007. (UTC)

Stanje stvari[уреди]

Millbot-Beta je napokon odrastao (tj. moze da pise po clancima). Usput sam i resio problem s kronom na Tulserveru, tako da on dodaje vesti od sada automatski na svaki pun sat i 16 minuta (zato sto imam drugi posao u 15 :) ). Znaci, ako pravi probleme, a ja nisam tu, slobodno mu lupi ban i javi mi. --Millosh 09:09, 13. новембар 2007. (UTC)

Kontam, kad se stabilizuje (npr. posle mesec dana normalnog rada), treba i njemu dati status bota, posto mislim da cemo imati vise botova koji dodaju vesti, pa da ne zagadjuju skorasnje izmene. --Millosh 09:09, 13. новембар 2007. (UTC)

Takodje, pazi sledecu stvar: Sajt Vlade Srbije je vrlo azuran. Po nasem autorkom pravu "delo drzavnog organa nije autorsko delo". Sta mislis o tome da dodajemo sve te vesti? (Pritom, naravno, treba ih kontaktirati, a mislim da ne da nece biti problema, nego ce i hteti da to radimo.) Takodje, nacelno ne bi trebalo da bude problema sa mnogo drugih organizacija (svako ce svoju najavu za koncert hteti da da, svaka stranka ce hteti da da svoja saopstenja, programi pozorista i sl. su isto tako javno dostupni itd. itd.). Ali, tu se postavlja pitanje toga da ce kolicina podataka postati izuzetno velika i da treba to nekako regulisati. --Millosh 09:09, 13. новембар 2007. (UTC)

Mislim, rado bih da se, ako si u mogucnosti, ukljucis aktivnije u ova razmatranja. Lakse je raditi to s nekim nego sam. --Millosh 09:09, 13. новембар 2007. (UTC)

E, da. Ma, video sam tek nocas da je napisao da nam vesti nisu kategorizovane, a video si i odgovor. (Mislim da sam mu nesto tim povodom rekao, a mozda sam se pravio i fin :) ) --Millosh 09:10, 13. новембар 2007. (UTC)

Removal of access[уреди]

I am hereby confirming my request for removal of both admin and bureaucrat rights on this wiki. Thank you. --Kaster 21:39, 18. новембар 2007. (UTC)

Ma... :)[уреди]

Teren nikako nije klizav, vec samo nije formalno odradjen. Cak i da im to uzimamo bez dogovora (koji, naravno, postoji), opet ne bi bio klizav, jer se ponasamo u skladu s etikom o prenosenju informacija (tj. CC-BY ispunjava te uslove) koje oni postavljaju za javno dostupne. (Drugim recima, da nismo ziherasi, mogli bismo to da uzimamo i od drugih.) Pa, preko toga, ne uzimamo im znatno duze vesti na engleskom jeziku jer se o tome nismo dogovorili. --Millosh 14:08, 11. децембар 2007. (UTC)

E, sad. Da treba da se vidim s nekim sluzbenikom Bete, verovatno je da bih imao znatno vece sanse da napravim i formalni dogovor. Kako mi je glavna veza direktorka, moram da ulovim njeno slobodno vreme. (Zvao sam je kad sam video ovu tvoju poruku, ali se nije javljala.) --Millosh 14:08, 11. децембар 2007. (UTC)

A neke druge detalje ti saljem preko maila. --Millosh 14:08, 11. децембар 2007. (UTC)

Evo, dogovorio sam se za cetvrtak u 12 da se vidim s njom :) --Millosh 14:54, 11. децембар 2007. (UTC)

Прве бризантне информације Викиликса[уреди]

Здраво. Надам се даћеш у адекватном времену видети моју поруку. Прочитао сам твој чланак и објавио га. Приметио сам да је у ијекавици и због тога нисам га допунио јер не владам најбоље њоме а не бих ни да погрешим. Чланак треба допунити информацијама шта су то објавили Гвардијан (мада овдашњи медији најчешће говоре Гардијан) и остали; нпр прозивке лидера неких земаља, али и реакцију званичника прозваних. То је потребно да би вест била неутрална и приказана из свих угла али и информативно богатија. Наравно нису у обавези да ништа урадиш ако не можеш :), ово је била моја сугестија. Поздрав!