Пређи на садржај

Проглашени победници фото-конкурса Вики воли Земљу 2023

Извор: Викиновости

24. август 2023.
Београд/ Србија - На свечаности у четвртак 24. августа у просторијама Галерије науке и технике САНУ проглашени су овогодишњи победници међународног фото-конкурса Вики воли Земљу

Вики воли Земљу Србија

Додељене су награде у категоријима Завода — најлепша фотографија строго заштићене врсте (Завода за заштиту природе Србије) и најлепша фотографија са простора АП Војвода (Покрајински завод за заштиту природе), обе аутора Ивана Буквића. Најлепшу макро-фотографију послао је такође Иван Буквић, највише фотографија на конкурсу послала је Јасна Кнежевић, а највише различитих фотографија заштићених врста дело су Станислава Будисављевића.

Најлепших десет фотографија фото-конкурса наставља такмичење на међународном нивоу. Међу награђенима су аутори Милош крстић, Гафче, Еовена87, Иван Буквић, Марко Декић и Милош Крстић. Треће место освојила је фотографија „Шаренило Војводине”, аутора Марка Декића. Награду за друго место добила је фотографија „Медарице у Земуну”, која је дело Ивана Буквића. Победник овогодишњег фото-конкурса Вики воли земљу у Србији, за 2023. годину је аутор Милош Крстић са фотографијом „Дивљи коњи на Столовима”!

За време трајања конкурса више од 80 учесника, професионалних фотографа, ентузијаста и љубитеља природе послало је тачно 2.705 фотографија чиме је постављен нов рекорд у досадашњим издањима такмичења на простору Србије! Конкурс је почео 15. јуна и трајао је до 9. јула 2023. године.

Честитке победницима! #WLESerbia2023 #WLE2023

Галерија[уреди]

Категорија Топ 10[уреди]

Специјалне и посебне награде[уреди]

Извор[уреди]