Пређи на садржај

Експлозија и пуцњава у Паризу

Извор: Викиновости
Стад де Франс
Слика: Liondartois.

13. новембар 2015.
Париз/ Европска унија (Beta) - Француски званичници саопштили су да се у Паризу догодила експлозија у једном бару у близини стадиона, као и пуцњава у ресторану.

Француска телевизија БФМ пренела је да је неколико људи погинуло у пуцњави у ресторану у Паризу. Званичници су, не наводећи детаље, потврдили да се догодио напад. Један од званичника, који су говорили под условом анонимности, рекао је да се догодила експлозија у близини стадиона Стад де Франс, у северном делу Париза.

Најмање 60 особа убијено је вечерас у терористичким нападима у околини Париза, а стотину талаца задржано је у једној концертној дворани, саопштили су француски званичници.

Према речима званичника, напади су извршени у париском ресторану „Мала Камбоџа“ и концертној дворани „Батаклан“, где је налази 100 људи који су узети као таоци.

Истовремено су вечерас одјекнуле две експлозије у близини стадиона у северном делу Париза, током пријатељског меча између Француске и Немачке. Како је наведено, евакуација стадиона је у току.

Јављено је и да је француски председник Франсоа Оланд, који је посматрао пријатељски фудбалски меч између Француске и Немачке, напустио стадион и отишао у Министарство унутрашњих послова, да би пратио мере које се предузимају.

За сада није познато да ли су напади повезани.

Извор[уреди]