Пређи на садржај

Вики воли Земљу добио значајну подршку и партнере!

Извор: Викиновости

28. мај 2023.
Београд/ Србија - Фото-такмичење Вики воли Земљу 2023. у Србији, добио је значајну подршку и партнере!

Вики воли Земљу Србија

Завод за заштиту природе Србије и Покрајински завод за заштиту природе Војводине, подржали су фото-конкурс Вики воли Земљу и узели активно учешће у њему, кроз сарадњу и помоћ у организацији и спровођењу појединих активности.

У Србији се такмичење одржава по пети пут! У периоду од 15. маја до 30. јуна 2023, такмичари свих нивоа фотографских вештина могу послати своје нове или старе фотографије, које приказује заштићено природно добро, његов детаљ или било који део живог света у оквиру њега.

Обе институције препознале су фото-конкурс као један од значајних видова промоције заштићених природних добара наше земље, али и начин да се кроз фотографију укаже на важност очувања биодиверзитета и заштиту животне средине, нарочито угрожених врста и станишта.

Завод за заштиту природе Србије одлучио је да у оквиру конкурса додели посебну награду за најлепшу фотографију строго заштићених врста биљака и животиња у њиховом природном станишту. У исто време, Покрајински завод за заштиту природе Војводине доделиће посебну награду за најлепшу фотографију заштићеног подручја са територије Аутономне покрајине.

За све додатне информације, можете се обратити путем мејла на info@wle.rs, и посетити званични сајт wle.rs.

Срећно свим учесницима! #WLESerbia2023 #WLE2023

Извор[уреди]