Главна страна

Из слободних - ВикиВести

ВИКИВЕСТИ
Слободне вести које и
Ви можете да уређујете!
Најновије вестиПолитикаЕкономија и бизнисНаука и технологијаКултураЗанимљивостиСпортВреме
ФорумРедакцијаКонтактBlank.png
Узнемирујући глобални пад људских слобода у 2014.
Узнемирујући глобални пад људских слобода у 2014.
Фото:Jrule
Све агресивније тактике ауторитарних режима и пораст броја терористичких напада допринели су узнемирујућем паду глобалних слобода у 2014, девету годину узастопно, саопштила је данас организација за промовисање демократије и људских права Фридом хаус (Freedom House, FH). Број земаља у којима је забележен пад слобода скоро се удвостручио, са 33 на 61, а број земаља у којима се ситуација побољшала рекордно је мали у односу на период од пре девет година, када је ерозија слобода почела, наводи ФХ у овогодишњем извештају о политичким правима и слободама у свету, објављеном на свом сајту.


Blank.png
Орнитолози прате кретање лабудова у Србији
Орнитолози прате кретање лабудова у Србији
Фото: Laslovarga
Орнитолози Друштва за заштиту и проучавање птица Србије позвали су данас све љубитеље природе да их обавесте уколико буду видели лабудове обележене огрлицама и прстеновима, како би на тај начин помогли научним истраживањима о миграцијама и понашању тих птица.
Blank.png
Синџар: Велика победа курдских снага
Синџар: Велика победа курдских снага
Фото:Sarrafian brothers of Beirut
Курдске снаге поново су заузеле велики део територије од екстремиста Исламске државе и разбиле блокаду планине Синџар где су бројни припадници мањинске заједнице Језида били заробљени.

Blank.png
Мирјана Бобић Мојсиловић: Свлачење
Мирјана Бобић Мојсиловић: Свлачење
Фото: Themightyquill
Канадски градови Киченер, Торонто, Отава, Ванкувер, Едмунтон и Калгари, баш овим редом, овог фебруара угошћавају популарну списатељицу Мирјану Бобић Мојсиловић која са представом „Свлачење“ доводи афирмисане српске глумице Јелицу Сретеновић и Катарину Жутић
Blank.png
Ђоковић одбранио титулу у Паризу и стигао до 600. победе
Ђоковић одбранио титулу у Паризу и стигао до 600. победе
Фото: Carine06
Тенисер Србије Новак Ђоковић освојио је титулу на Мастерс турниру у Паризу, пошто је данас у финалу победио Канађанина Милоша Раонића са 2:0, по сетовима 6:2, 6:3.top-left

Образовни програм Викимедије Србије
Образовни програм Викимедије Србије
Фото - IvanaMadzarevic
О нашим образовним програмима се обично не зна довољно, па ево кроз овај текст покушаја да се та ситуација поправи. Разлози за недовољно познавање тога су вишеструки – велики део информација се размењује преко интерних мејлинг листи, пре свега Академског одбора, неке информације се размене у усменој комуникацији, јавне извештаје ретко ко чита, и уопште тешко је нешто испратити ако се тиме свакодневно активно не бавите.

Вести на осталим језицима

Најновије вести Викивести RSS Feed Викивести на Твитеру Викивести на Фејсбуку Освежи страну ±


Напишите чланак за Викивести
Пре почетка писања чланка молимо вас погледајте упуство за писање. Такође проверите у изменама да би сте видели да ли је ваша вест већ објављена.


Имате вест, али не и времена да је у целости напишете? Обавестите нас о чему би сте волели да вас извештавамо. Учините то на нашој страници.