Главна страна

Из слободних - ВикиВести

ВИКИВЕСТИ
Слободне вести које и
Ви можете да уређујете!
Најновије вестиПолитикаЕкономија и бизнисНаука и технологијаКултураЗанимљивостиСпортВреме
ФорумРедакцијаКонтактBlank.png
Македонија: Упад у караулу на граници с Косовом
Македонија: Упад у караулу на граници с Косовом
Фото:Павлица
Око 40 добро наоружаних и маскираних људи са обележјима ОВК у ноћи измедју понедељка и уторка је упало у караулу „Гошинце“ на граници између Македоније и Косова и заробило 4 полицајаца, рекао је помоћник министра унутрашњих послова Иво Котевски.


Blank.png
Шеснаест година од почетка НАТО бомбардовања
Шеснаест година од почетка НАТО бомбардовања
Фото: Laslovarga
У уторак се навршава 16 година од почетка ваздушних напада НАТО-а на Савезну Републику Југославију (СРЈ). Напади су трајали 11 недеља и у њима је, према проценама из различитих извора, погинуло између 1.200 и 2.500 људи.
Blank.png
Вођа Исламске Државе тешко рањен
Вођа Исламске Државе тешко рањен
Фото:U.S Armed Forces
Вођа Исламске Државе Абу Бакр ел Багдади тешко је рањен у ваздушном нападу на западу Ирака, због чега не руководи том организацијом на свакодневној бази, изјавио је један извор за британски лист Гардијан.

Blank.png
Википедија:WikiLive 2015
Википедија:WikiLive 2015
Фото: Tar Lócesilion
WikiLive 2015 је прва википедијанска конференција, која ће се одржати 25. и 26. априла, у малој сали СКЦ-а, са почетком у 10 часова. Конференција има за циљ међусобно упознавање уредника Википедије и свих оних који то желе да постану. Викимедија Србије се потрудила да програм буде разноврстан и користан свим учесницима.
Blank.png
Новак шампион Монте Карла
Новак шампион Монте Карла
Фото: Tatiana
Српски тенисер Новак Ђоковић освојио је у недељу турнир Мастерс серије у Монте Карлу, пошто је у финалу победио Чеха Томаша Бердиха са 2: 1, у сетовима 7: 5, 4: 6, 6: 3.top-left

Образовни програм Викимедије Србије
Образовни програм Викимедије Србије
Фото - IvanaMadzarevic
О нашим образовним програмима се обично не зна довољно, па ево кроз овај текст покушаја да се та ситуација поправи. Разлози за недовољно познавање тога су вишеструки – велики део информација се размењује преко интерних мејлинг листи, пре свега Академског одбора, неке информације се размене у усменој комуникацији, јавне извештаје ретко ко чита, и уопште тешко је нешто испратити ако се тиме свакодневно активно не бавите.

Вести на осталим језицима

Најновије вести Викивести RSS Feed Викивести на Твитеру Викивести на Фејсбуку Освежи страну ±


Напишите чланак за Викивести
Пре почетка писања чланка молимо вас погледајте упуство за писање. Такође проверите у изменама да би сте видели да ли је ваша вест већ објављена.


Имате вест, али не и времена да је у целости напишете? Обавестите нас о чему би сте волели да вас извештавамо. Учините то на нашој страници.