Главна страна

Из слободних - ВикиВести

ВИКИВЕСТИ
Слободне вести које и
Ви можете да уређујете!
Најновије вестиПолитикаЕкономија и бизнисНаука и технологијаКултураЗанимљивостиСпортВреме
ФорумРедакцијаКонтактBlank.png
Николић у Хавани уручио орден Фиделу Кастру
Николић у Хавани уручио орден Фиделу Кастру
Фото:Laslovarga
Председник Србије Томислав Николић на крају посете Куби уручио је лидеру кубанске револуције Фиделу Кастру Орден Републике Србије на ленти, којим га је одликовао „за истакнуте заслуге у развијању и учвршћивању пријатељских односа и сарадње између Србије и Кубе“.


Blank.png
Пси припитомљени пре 27.000 година
Пси припитомљени пре 27.000 година
Фото: Laslovarga
Припитомљавање паса почело је много раније него што се до сада веровало, још пре око 27.000 година, указују резултати генетичке анализе фрагмента чељусти сибирског пса вука коју су спровели шведски научници.
Blank.png
WikiLive 2015
WikiLive 2015
Фото:Mickey Mystique
У Београду је 25. и 26. априла одржана прва локална конференција Википедијанаца у малој сали Студентског културног центра коју је организовала Викимедија Србије. Конференција је окупила више од 40 учесника који су током ова два дана имали прилике да се упознају, чују разне теме из вики света као и да сазнају нешто више о пројектима Викимедије Србије.

Blank.png
Три мале роде из Кањиже и на интернету
Три мале роде из Кањиже и на интернету
Фото: Richard Crossley
Један пар рода годинама се гнезди на димњаку обданишта у Кањижи, а сада се на сајту обданишта путем интернета могу гледати роде са три младунца у гнезду.
Blank.png
Новак шампион Рима
Новак шампион Рима
Фото: Laslovarga
Тенисер Србије Новак Ђоковић одбранио је данас титулу на Мастерсу у Риму, пошто је у финалу победио другог тенисера света, Швајцарца Роџера Федерера са 2:0 у сетовима (6:4, 6:3).top-left

Фото-конкурс „Вики воли Земљу – 2015″
Фото-конкурс „Вики воли Земљу – 2015″
Фото - Ivan25
Викимедија Србије и Википедија на српском језику, у сарадњи са Заводом за заштиту природе Србије, организују наградни фото-конкурс „Вики воли Земљу”, од 1. до 30. јуна 2015. године, са циљем прикупљања фотографија заштићених природних добара (национални паркови, резервати, подручја и др.) широм Србије.

Вести на осталим језицима

Најновије вести Викивести RSS Feed Викивести на Твитеру Викивести на Фејсбуку Освежи страну ±


Напишите чланак за Викивести
Пре почетка писања чланка молимо вас погледајте упуство за писање. Такође проверите у изменама да би сте видели да ли је ваша вест већ објављена.


Имате вест, али не и времена да је у целости напишете? Обавестите нас о чему би сте волели да вас извештавамо. Учините то на нашој страници.