Za deset dana od Južne Afrike do Norveške - sa Goodyearom prema novom svetskom rekordu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

10. septembar 2015.
(PRobjave) - Nemački vozač Rainer Zietlow pokušaće da pređe put od Južne Afrike do Norveške dug više od 18.000 kilometara za manje od deset dana. Projektu se pridružio i Goodyear koji je ekipu podržao pneumaticima Wrangler HP All Weather.

Rainer Zietlow će i ove godine pokušati da pređe rastojanje od rta Agulhas u Južnoj Africi do Severnog rta (Nordkapp) u Norveškoj za manje od deset dana i tako uz pomoć Goodyeara postavi nov svetski rekord. Ekipa koju pored Zietlowa čine još snimatelj Marius Biela i glavni direktor Volkswagen Racing UK Sam Roach kreću na put 11. septembra. Put ih vodi preko tri kontinenta i kroz 21 državu. Prošle godine u jesen, uprkos nesreći kad je na njih naletelo drugo vozilo pa im se zbog popravke vozila putovanje produžilo za 13 dana, ova ekipa je uspela da put od Norveške do Južne Afrike pređe za 21 dan. Ovog puta, ekipa će pokušati da obori prošlogodišnji rekord vožnjom u suprotnom smeru.

Na put dug više od 18.000 kilometara ekipa će se otisnuti automobilom Volkswagen Touareg V6 TDI opremljenim Goodyearovim pneumaticima Wrangler HP All Weather za sva godišnja doba koji su namenjeni sportskim terenskim vozilima i vozilima sa pogonom na sva četiri točka. Svojom jedinstvenom tehnologijom SmartTRED, ovi pneumatici odolevaju najrazličitijim ekstremnim klimatskim promenama i promenljivim uslovima vožnje na putu. Naime, ovi pneumatici, poseduju dobre performanse za terensku vožnju i odlične karakteristike za vožnju po asfaltu i čvrstim putevima, a takođe ih odlikuju čvrsto prianjanje pri vožnji po kišovitom vremenu i velika otpornost na akvaplaning, kao i tiha, udobna vožnja koja će umirujuće delovati na samu ekipu. Već pri prošlogodišnjem pokušaju pneumatici su dali važan doprinos sigurnoj vožnji i demonstrirali svoju pouzdanost, pa zato rekorderi i ove godine očekuju da će savladati sve prepreke koje ih budu čekale na putu.

Za dodatne fotografije, video snimke i podatke o putovanju posetite internet stranu: http://www.touareg-c2c2.comBookmark-new.svg