Volonteri Erste Banke i Wiener Stadtische osiguranja pomogli uređivanje škole "9. maj" u Zrenjaninu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


12. avgust 2012.
Zrenjanin/ Srbija (PRobjave) - Zaposleni u Erste Banci i kompaniji Wiener Stadtische osiguranje sproveli su u subotu 8. septembra akciju uređenja škole "9. maj" u Zrenjaninu, kako bi mališanima omogućili školovanje u lepšem okruženju. Tokom akcije, volonteri su okrečili zgradu škole i ofarbali ograde, uredili sportski teren, salu za fizičko vaspitanje i hol škole. Takođe, ukrasno šiblje je posađeno u postojeće žardinjere, kao i oko same škole.

Osim volonterskom akcijom zaposlenih, Erste Banka je sređivanju škole doprinela i donacijom kojom je omogućeno sađenje nove trave na predviđenim zelenim površinama, kao i uređenje parkinga.

Akciju je realizovalo 22 zaposlenih u filijalama Erste Banke u Zrenjaninu, Vršcu, Plandištu, Subotici, Novom Sadu, Beogradu, Vrbasu, Kikindi i Bečeju, zajedno sa još toliko članova kolektiva škole, 12 zaposlenih kompanije Wiener Stadtische osiguranje u Zrenjaninu, Vršcu i Pančevu, kao i sedam volonterki sa Tehničkog fakulteta u Zrenjaninu.

U skladu sa Strategijom društveno odgovornog poslovanja Erste Banke, njeni zaposleni će tokom septembra realizovati još nekoliko volonterskih akcija sličnog karaktera na drugim lokacijama u Srbiji.

Škola "9. maj" ima tradiciju dugu 46 godina, i pohađaju je deca sa invaliditetom, osnovci i srednjoškolci, iz Zrenjanina i okolnih gradova. Nalazi se u samom centru grada, a zgrada u kojoj je smeštena datira čak iz 1903. godine.

"Poslednjih godina se sve češće srećemo sa društveno odgovornim preduzećima i kompanijama koja izdvajaju finansijska sredstva za poboljšanje uslova života i rada pojedinaca i ustanova. Ipak, bilo je jedinstveno i vrlo emotivno iskustvo videti četrdesetak volontera-bankara iz čitave Vojvodine koji su prevalili nekoliko desetina kilometara i došli da sopstvenim snagama ulepšaju okruženje našim đacima. To su ljudi zlatnih ruku i najtoplijih srca. Možemo samo da im kažemo: "Veliko hvala dragi prijatelji, bićete nam uvek najdraži gosti", izjavila je direktorka škole Snežana Oluški.

Извор[уреди]Bookmark-new.svg