Vlada Kosova podržava formiranje tima za istragu zločina

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


11. јун 2011.
PRIŠTINA , 11. juna 2011. (Beta) - Vlada Kosova podržala je odluku EU o formiranju tima "Task Force" koji će istraživati navode izveštaja Dika Martija, u kome su optuženi bivši pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), prenose u subotu prištinski mediji.

Ministarka za evropske integracije Vljora Čitaku rekla je da vlada Kosova želi da pravda jednom i zauvek kaže svoju reč i da se ta tačka zauvek izbaci iz dnevnog reda.

"Mi ne možemo zauvek živeti sa ovom maglom na našim ramenima. Mi znamo da je to produkt s jasnim političkim tendencijama. Ipak, želimo da pravda jednom i zauvek kaže svoju reč", rekla je Čitakuova tokom posete opštini Kačanik.

Prištinski dnevnici podsećaju da je 27 zemalja članica Evropske unije odlučilo da se formira posebna grupa u Briselu koja će se baviti istragom optužbi iz izveštaja Dika Martija. Izveštaj optužuje i premijera Hašima Tačija i druge rukovodioce bivše OVK-a za neljudsko tretiranje i za trgovinu ljudskim organima.

Dnevnik "Koha Ditore" pozivajući se na svoje diplomatske izvore navodi da će ta grupa imati ekipu od 10 osoba, koju će činiti i jedan poseban tužilac i posebni istraživaci.


Извор[уреди]