Visoka peć Ju-Es stila Srbija počinje rad 9. juna

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


21. maj 2009.
Smederevo/ Srbija (Beta) - Proizvođač čelika Ju-Es stil Srbija (US Steel) će 9. juna privremeno pokrenuti visoku peć i proizvesti 60.000 tona čelika, saopštio je u četvrtak Nezavisni sindikat metalaca te kompanije pozivajući se na izvore iz uprave.

U saopštenju se ne navodi za koliko vremena će se proizvesti 60.000 tona čelika, ali se dodaje da će nakon proizvodnje te količine visoka peć ponovo preći na "tihi hod" rada, što znači da će proizvoditi najmanju moguću količinu ili uopšte neće proizvoditi.

"Pošto je reč o namenskoj proizvodnji, nakon odlivanja 60.000 tona čelika i prerade u toplo i hladno valjane limove, visoka peć broj jedan ponovo će biti vraćena na režim tihog hoda, sve dok se opet ne stvore uslovi za njeno pokretanje", navodi se u saopštenju u kojem se ističe da na tržištu čelika nema vidnog poboljšanja.

Kada se visoka peć vrati u tihi hod, zaposleni će kao i do sada raditi sa smanjenim radnim vremenom. Ju-Es stil od početka godine radi smanjenim kapacitetom. Zaposleni u Ju-Es stilu rade četiri dana nedeljno, a jedan broj zaposlenih je na plaćenom odsustvu.

Извор[уреди]