Vilijam i Ketrin na proslavi kraljičinog rođendana

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


11. јун 2011.
Лондон-  (Beta) - Britanski princ Vilijam i njegova supruga Ketrin učestvovali su u subotu u zvaničnoj proslavi rođendana kraljice Elizabete Druge, javile su svetske agencije.

Princ Villijam jahao je u uniformi konja u povorci, sa drugim članovima kraljevske porodice, uključujući njegovog oca princa Čarlsa. Princeza Ketrin bila je u kočiji u društvu supruge princa Čarlsa Kamile i princa Henrija, u povorci koja je krenula iz Bakingemske palate i kretala se istim putem kao na njenom venčanju za princa Vilijama 29. aprila. Vojvotkinju od Kembridža - što je njena zvanična titula - pozdravili su okupljeni na velikoj aveniji koja povezuje Bakingemsku palatu i trg na kojem se održava svečanost povodom kraljičinog rođendana.

Druga kočija prevezla je kraljicu, koja je danas zvanično proslavila 85. rođendan. Ceremonija pod nazivom "Pozdrav bojama" održava se od 1748. i potiče od priprema za rat, kada su sve zastave širene na jednom mestu i pokazivane vojnicima kako bi ih prepoznali u metežu tokom sukoba. U ceremoniji je učestvovalo 1.300 oficira i vojnika i više od 300 muzičara. Kraljica Elizabeta Druga rođena je 21. aprila, ali se njen rođendan slavi u junu, kada su vremenski uslovi povoljniji za ceremoniju.

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg