Пређи на садржај

Unilever donirao proizvode za čišćenje osnovnim školama u Srbiji - Higijena za čistu peticu

Извор: Викиновости

25. decembar 2015.
(PRobjave) - U cilju poboljšana osnovnih higijenskih uslova svih 1248 osnovnih škola u Srbiji dobilo je pakete sa Domestos proizvodima. Donacija kompanije Unilever vredna dva miliona i dvesta hiljada dinara je u koordinaciji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja isporučena u 18 školskih uprava koje će biti zadužene da ove pakete distribuiraju svim osnovnim školama u njihovoj nadležnosti. Donaciji su na poseban način doprineli i građani Sribije jer je Unilever deo prihoda od prodatih sredstava za održavanje higijene iz palete Domestos proizvoda izdvojio za ovu donaciju.

„Kompanija Unilever i brend Domestos svakodnevno posvećuju pažnju higijeni, a ovom akcijom smo želeli da skrenemo pažnju da briga o čistoći i zdravlju treba da počne od osnovnoškolskog uzrasta. Ovo je već drugi put da kompanija donira proizvode za održavanje higijene školama i verujemo da ćemo tu tradiciju nastaviti i u narednim godinama jer higijenski uslovi u kojima uče deca treba da budu na najvišem mogućem nivou", rekao je g. Dobrivoje Milovanović, direktor Unilever Beograd d.o.o. i dodao: „Veliku zahvalnost dugujemo i Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije bez čije velike pomoći i podrške ovu akciju ne bi bilo moguće sprovesti. Kao i u svim našim akcijama mnogo su nam pomogli i naši potrošači koji su se u velikom broju uključili u akciju i doprineli da unapredimo higijenu u osnovnim školama."

U skladu sa svojom misijom društvene odgovornosti kompanija Unilever kroz poslovne aktivnosti konstantno doprinosi razvoju lokalne zajednice. Kroz ovu donaciju kompanija je odlučila da brend Domestos sa jedne strane doprinese ukupnom podizanju svesti o važnosti održavanja higijene, a sa druge pomogne školama u njihovim naporima da nivo čistoće bude zadovoljavajući. Kompanija Unilever je tokom godine već sprovela više nego uspešnu društveno odgovornu akciju „Cif čisti Srbiju" u kojoj je očišćeno 10 spomenika kulture u gradovima širom Srbije i uputila značajnu donaciju opštini Golubac koja je tokom maja bila pogođena poplavama. Na ovaj način Unilever daje primer i ostalim kompanijama da se uključe i doprinesu razvoju lokalne zajednice.

Извор[уреди]