Učenici BIS su postigli izuzetan rezultat na globalnom takmičenju iz matematike "Online numeracy challenge"

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

1. decembar 2020.
(PRobjave) - Tokom novembra, učenici Britanske internacionalne skole (BIS) iz Beograda od 1. do 9. razreda su se takmičili iz matematike u okviru međunarodnog takmičenja „Online Numeracy Challenge" na kojem su učestvovale 674 škole iz celog sveta. Ponosni smo da sa vama podelimo radost što je naš učenik 9. razreda Ji Sung pred kraj takmičenja jedno vreme držao prvo mesto u svetu. Na kraju takmičenja, BIS je zauzela 6. mesto u ukupnom svetskom plasmanu u konkurenciji 674 škole. Ponosni smo na naše učenike i naše nastavnike koji su svojim marljivim radom i entuzijazmom doprineli ovom uspehu.

Učenici British International School tradicionalno učestvuju na svetskim onlajn takmičenjima iz oblasti engleskog jezika, matematike i prirodnih nauka. U tim prilikama imaju privilegiju da oprobaju svoja znanja takmičeći se protiv učenika iz stotina i hiljada škola u svetu koje pripremaju svoje učenike za ista takmičenja. Onlajn takmičenja su zanimljiva i zbog toga što kod učenika podstiču sposobnost brzog razmišljanja i brzih reakcija. Ova sposobnost se najizrazitije ispoljava u oblasti takozvane mentalne matematike - brzog računanja.

U protekle 24 godine uspešnog rada, škola može da se pohvali brojnim učenicima koji su uspešno završili BIS, a zatim prestižne fakultete na svim kontinentima i već rade kao vrhunski lekari, građevinski inženjeri, pravnici, filolozi, menadžeri i drugi lideri u uspešnim kompanijama u zemlji i inostranstvu.

Извор[уреди]Bookmark-new.svg