Traže ravnopravnost na tenderima EPS-a

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


1. април 2011.
BEOGRAD, 1. aprila 2011. (Beta) - Konzorcijum za konsalting i inženjering zatražio je u petak ravnopravan tretman srpskih firmi u budućem velikom investicionom ciklusu u Javnom preduzeću Elektrorivreda Srbije (EPS).

Kako se navodi u oglasu koji je objavljen u štampi, za taj ciklus je potrebno obezbediti da EPS ima ekonomsku cenu struje, uz racionalno poslovanje i sistemsku zaštitu domaćinstava koja tu cenu struje ne mogu da podnesu.

Konzorcijum, čije su članice domaće firme koje zapošljavaju više od 12.000 radnika u Srbiji i inostranstvu i ostvaruju godisnji prihod od preko 600 miliona evra, zatražio je da u tom investicionom ciklusu ima ravnopravan položaj u odnosu na strane firme, što, kako se dodaje, do sada nije bio slučaj.

"Zvuči razumno da EPS pozove strane kompanije kojim je 40 godina investitor da ulože novac u izgradnju novih energetskih kapaciteta, pa i da izgrade pogone za proizvodnju komponenti koje su potrebne EPS-u. Poziv bi bio jasniji da je naglašeno da to treba uraditi uz učešće domaćih preduzeća, koja isto toliko godina predstavljaju oslonac EPS-a", navodi se u oglasu.


Извор[уреди]