Srpsko-alžirska firma za izgradnju skladišta

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


6. decembar 2012.
Srbija -  (Beta) - Alžirska državna firma „Frigomedit“ i kompanija ITN iz Beograda potpisale su u četvrtak Sporazum o formiranju srpsko-alžirskog preduzeća „Salsef“ koje će se baviti izgradnjom rashladnih skladišta za poljoprivredne proizvode.

Kako je nakon potpisivanja tog dokumenta u Beogradu kazao ministar spoljne i unutrašnje trgovine Srbije Rasim Ljajić, vrednost četiri projekta koje u 2013. godini treba da realizuje ova mešovito srpsko-alžirska firma je oko 30 miliona evra.

Ljajić je kazao da se „Salsef“ neće raditi samo projekte izgradnje hladnjača, već i velikih silosa, klanica i fabrika stočne hrane, a to otvara mogućnosti za veći izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije na tržište Alžira.

„Srbija ima značajne potencijale i kapacitete u oblasti proizvodnje hrane i ovo je dobra prilika da se to iskoristi“, kazao je on.

Prema rečima Ljajića, ITM je potpuno privatna kompanija i Vlada Srbije će stati iza nje kao i iza svih izvozno orjentisanih kompanija koje otvaraju nova radna mesta.

Ambasador Alžira u Srbiji Abdelkader Mesdoua kazao je da Srbija i Alžir imaju dobru političku saradnju i da je u poslednje četiri godine pokrenuto nekoliko različitih ekonomskih aktivnosti kako bi se ta saradnja učvrstila, a dokaz za to je i potpisivanje sporazuma o osnivanju mešovitog srpsko-alžirskog opreduzeća.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg