Priveden novinar Dinko Gruhonjić

Извор: Викиновости


11. april 2008.
Novi Sad/ Srbija (Beta) - Šefa dopisništva Bete u Novom Sadu i predsednika Nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinka Gruhonjića policija je danas privela tokom izveštavanja sa skupa "Otpora" zbog toga što policiji nije pokazao ličnu kartu.

"Nisam video razlog za to, radio sam posao, policija nas je prekinula u obavljanju dužnosti, nisam bio organizator skupa", izjavio je Beti Gruhonjić koji je posle petnaestominutnog zadržavanja u policiji pušten.

Gruhonjić u podne je otišao da izveštava sa skupa pokreta "Otpor", koji je najavio da će se ponovo aktivirati.

"Uzimao sam izjave od organizatora, bilo je tu još kolega. Došla su dvojica policajaca, prekinuli nas u obavljanju posla, legitimisali dvojicu organizatora i tražili prijavu skupa. Oni su rekli da nisu prijavili skup i onda su od njih tražili lične karte. Stajao sam pored, kako bih mogao da imam kompletnu sliku šta se dešava", kazao je Gruhonjić.

Policajac je novinaru najpre naložio da se udalji, a zatim i zatražio da pokaže ličnu kartu. Nakon što je on to odbio, policajac je pozvao maricu koja je Gruhonjića odvezla u policijsku stanicu.

"Policajci koji su me vozili i oni u stanici bili su vrlo korektni i na kraju je sve izgledala kao komedija situacije, koja je nažalost neodoljivo podsetila na 1999. godinu - imali smo i otpor i policiju i novinara kojeg hapse, ali ja se iskreno nadam da je to samo ličilo i da se više nikad neće ponoviti", dodao je Gruhonjić.

Извор[уреди]