Održan skup podrške Japanu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


10. април 2011.
Београд-  , (Beta) - Više hiljada Beograđana, kao i članovi Srpsko-japanskog društva „Beograd-Tokio“, funkcioneri grada Beograda i mnoge javne ličnosti održali su u nedelju na Trgu Republike skup podrške narodu i zahvalnosti narodu Japana.

Manifestaciji „Beograd za Japan“ prisustvovali su ambasador te zemlje u Srbiji Tošio Cunozaki i ličnosti iz javnog, kulturnog i sportskog života koji su narodu Japana uputili želje za brz oporavak od posledica razornog zemljotresa i cunamija.

Ambasador Japana u Srbiji Tošio Cunozaki izrazio je svoju duboku zahvalnost na jedinstvenoj podršci građana Beograda narodu Japana. „Zahvaljujem i svim drugim građanima Srbije koji su nam uputili brojne izraze saosećanje, podrške i nesebičnu pomoć sa željom da pomognu obnovu Japana nakon katastrofalnog zemljotresa i cunamija“, kazao je Cunozaki okupljenima na Trgu Republike.

Radnici Javnih komunalnih preduzeća Z„elenilo“ i „Srbijašume“ su iz pet žutih autobusa, od 93 koje je japanski narod poklonio Beogradu, podelio Beograđanima 1.001 sadnicu trešnje, raznih fikusa i palmi. Na štandovima Crvenog krsta građani su donirali novčane priloge, a na posebno pripremljenim kartama upisivali su svoje želje narodu Japana.

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg