Odgovorna i zemlja domaćin utakmice

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


13. октобар 2010.

Rim / Italija, (Beta) - Portparol Uefe Rob Fokner izjavio je u sredu da odgovornost za incidente na stadionu ima i Fudbalski savez koji organizuje utakmicu i koji treba da garantuje bezbednost na stadionu, prenela je agencija Ansa.

„Osim onih koji izazivaju incidente, pravila Uefe predviđaju da odgovornost ima i Fudbalski savez koji organizuje utakmicu i koji mora da garantuje bezbednost na stadionu i nadgleda odvijanje meča“, rekao je Fokner komentarišući incidente na stadionu Luiđi Fereris u Đenovi.

Portparol Uefe kazao je da još ne može da predvidi rezultat istrage koju će sprovesti Disciplinska komisija, ali je podsetio da pravila te organizacije predviđaju sankcije za takve incidente ne samo za navijačke grupe, već i za Fudbalski savez zemlje domaćina koja nije na „odgovarajući način obezbedila javni red“.

Šef policije Antonio Manganeli podneo je u sredu izveštaj o incidentima na utakmici Srbija-Italija ministru unutrasnjih poslova Italije Robertu Maroniju, navodeći da „italijanska policija ne snosi nikakvu odgovornost“ za nerede.

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg