Nova godina na Trgu Republike i u Sava centru

Извор: Викиновости

10. decembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Vlasti Beograda će organizovati proslavu Nove godine na Trgu Republike i u Sava centru, uz budžet koji je, zbog krize, duplo manji nego prošle godine, rekla je u ponedeljak zamenica gradonačelnika Tatjana Pašić na konferenciji za novinare.

Prema njenim rečima, za gradsku proslavu je izdvojeno 10,5 miliona dinara. Partneri u organizaciji su Belef centar, Beogradska kulturna mreža i Turistička organizacija Beograda, čiji direktor Dejan Veselinov očekuje dolazak od 10.000 do 15.000 stranih turista.

Na Trgu Republike u novogodišnjoj noći predvidjen je muzički program, sa rok grupom "Električni orgazam" i hip hoperom Marčelom kao glavnim zvezdama. Ostali izvodjači su "Masterblastersi i Rok hor", čelistkinja Jelena Mihajlović i "Crno beli svet Dejana Pejovića".

Ljubitelje klasične i džez muzike očekuju besplatni koncerti u Sava centru, što je novina u odnosu na prethodne gradske proslave.

Karte za program "Klasika molim" u Sava centru su besplatne, i mogu se podići na tamošnjoj biletarnici, rekao je zvaničnik Sava centra Vuk Žugić na konferenciji za novinare u Skupštini Beograda.

Proslava Nove godine na Trgu Republike i u Sava centru trajaće od 21 sat uvece do dva sata ujutro, a više informacija o programu može da se dobije na sajtu www.belgradenewyear.org.

Na Trgu je već počeo program "Trg otvorenog srca" koji će trajati do 10. januara. U tamošnjim drvenim kućicama će moći da se kupuju suveniri sa motivima Beograda, koji su izabrani na gradskom konkursu, rekao je Dejan Veselinov.

U sklopu "Trga otvorenog srca", pozorište Boško Buha će u subotu 29. decembra i u nedelju 30. decembra izvesti na Trgu Republike dve predstave: "Veštičja novogodišnja papazjanija" i "Novogodišnje čarolije".

Tokom "produženog vikenda" uoči Nove godine, na Trgu će u subotu svirati grupe "Tribute to ABBA" i "Tribute to Azra" a u nedelju "Belgrade Dixilend Orćestra" i Bojana Stamenov.

Izvor[уреди]