Nastavak akcije "Možeš ti, mogu svi" - Stipendija za novi početak

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

30. septembar 2015.
(PRobjave) - U okviru akcije „Možeš ti, mogu svi!" koja predstavlja inicijativu za bolju obrazovnu uključenost osoba sa hendikepom, direktorka DOBA fakulteta Jasna Dominko Baloh dodelila je, u Uniji poslodavaca Srbije, punu master stipendiju Ljubici Vladušić koja je zadovoljila uslove propisane javnim konkursom.

Ova značajna akcija koju su, početkom godine, pokrenuli DOBA fakultet za primenjene poslovne i društvene studije i Udruženje studenata sa hendikepom, osim konkursa za dodelu stipendije osobi sa hendikepom, sadrži i niz drugih aktivnosti na temu obrazovne inkluzije kojima organizatori žele da ukažu na teškoće sa kojima se suočavaju osobe sa hendikepom koje se odluče da nastave svoje školovanje.

Dobitnica stipendije, Ljubica Vladušić, diplomirani turizmolog na Geografskom fakultetu još uvek nema radnog iskustva i smatra da će joj stipendija na Doba fakultetu otvoriti put ka praktičnim znanjima i veštinama.

-„Veoma mi je drago što su baš mene izabrali i radujem se novom početku i poznanstvima. Verujem da će mi stipendija pomoći da napredujem i nađem dobar posao, jer mislim da na DOBA fakultetu ima više praktične nastave koja mi je nedostajala na osnovnim studijama". - izjavila je Ljubica Vladušić

Jasna Dominko Baloh poželela je dobitnici mnogo uspeha i istakla da je unapređenje položaja studenata sa hendikepom stvarno moguće, ukoliko se i druge visokoškolske ustanove i institucije pridruže ovoj ili sličnim akcijama.

- „Online studiranje omogućava ravnopravan pristup i pruža jednake šanse svima da pokažu i iskoriste svoj potencijal. Na našem fakultetu studenti sa hendikepom se ne susreću se sa svakodnevnim preprekama i mogu samostalno, od kuće da obavljaju sve svoje studentske obaveze" - izjavila je Jasna Dominko Baloh, direktor i osnivač DOBA fakulteta, dodajući i da je jako bitno ohrabriti poslodavce da se upuste u korišćenje veština i potencijala osoba sa hendikepom.

Dodeli je prisustvovala i Liljana Pavlović, iz Unije poslodavaca Srbije koja je istakla da Unija već duži niz godina podržava aktivnosti koje se tiču inkluzije u najširem mogućem smislu i svesrdno podstiče poslodavace da se malo aktivnije uključe kada je reč o zapošljavanju osoba sa hendikepom.

Извор[уреди]Bookmark-new.svg