NATO želi poboljšanje odnosa sa Srbijom

Извор: Викиновости


6. mart 2008.
Brisel/ Belgija (Beta) - Atlantski saveznici žele poboljšanje odnosa sa Srbijom, koju ocenjuju kao ključnog igrača na zapadnom Balkanu, ali to u velikoj meri zavisi i od Beograda, izjavio je u četvrtak na ministarskom zasedanju NATO generalni sekretar te organizacije Jap de Hop Shefer.

"Ja sam redovno u kontaktu i nastaviću da ističem, što je i stav atlantskih saveznika, da kad razgovaramo o zapadnom Balkanu, onda to u velikoj meri uključuje Srbiju", dodao je Shefer po završetku sastanka šefova diplomatija Atlantskog saveza.

Po rečima Shefera, na današnjem zasedanju je "naglašeno da je jasna želja NATO, uz saglasnost da je Srbija važan igrač, da imamo ne samo dobre odnose sa Srbijom, već i da vidimo kako se ti odnosi mogu poboljšati".

"Ali, ponoviću, na ljudima u Beogradu je da vide da li i kako žele da odgovore na ovakav stav NATO", rekao je čelnik NATO. "Uprkos sadasnjim tešskocama i povremenim porukama (iz Srbije) koje nisu od koristi, želja je atlantskih saveznika i, nadam se Beograda, da dalje gradimo odnose na ovoj osnovi".

Извор[уреди]