Пређи на садржај

II Biznis konferencija - Transport i logistika Jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona - TIL 2015

Извор: Викиновости

24. mart 2015.
(PRobjave) - Biznis konferencija "Transport i logistika Jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona - TIL 2015" održaće se u četvrtak, 26. marta u beogradskom Sava Centru u Beogradu, pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije.

Oslanjajući se na rezultate i inicijative pokrenute na prethodnoj, druga po redu "TIL 2015" konferencija održaće se uz prisustvo svih relevantnih učesnika na tržištu. Ideja je da se na TIL2015 obezbede uslovi za nastavak započetih dijaloga, razmene ideja, znanja i iskustava, a u cilju pronalaženja optimalnih biznis solucija za održivi razvoj transportne i logističke infrastrukture, kao ključnih faktora ekonomskog napretka Jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona.

U skladu sa EU strategijom biće predstavljeni projekti i inicijativa za dalji razvoj i unapređenje intermodalnih sistema, logističkih centara, zaštite životne sredine, bezbednosti u saobraćaju; akcenat e biti na modelima javno - privatnog partnerstva u transportnoj i logističkoj infrastrukturi, usaglašavanju zakonske regulative i carinskih propisa, aktivnostima strukovnih udruženja i lokalnih samouprava na unapređenju mreže logističkih i distributivnih centara, slobodnih zona...

Konferencija TIL 2015 koncipirana je kroz tri celine:

I. Plenarni deo - Kongresna sala 1/0 U okviru Plenarnog dela TIL 2015 učesnici će imati priliku da dobiju

- najnovije informacije u vezi aktuelnih planova razvoja transportne i logističke infrastrukture i - konstruktivne predloge za dalje unapređenje regionalnih transportnih mreža, intermodalnih sistema, logističkih centara, od kojih će Region kao celina imati dugoročne ekonomske benefite.


II. Okrugli sto - sale 3/1, 4/1 U cilju uspostavljanja intenzivnije i efikasnije poslovne saradnje, tematski okrugli sto će učesnicima omogućiti:

- da svoje individualne prezentacije i inicijativu predstave užoj ciljnoj grupi, - priliku za konstruktivnu diskusiju, fokusiranu na konkretne teme


III. B2B susreti - sala "Japanski salon" U posebnom izdvojenom prostoru biće organizovano više od 150 B2B susreta, sa namerom da se učesnicima TIL 2015:

- osigura kontakt sa ciljnom grupom i - obezbede stimulativni uslovi za konkretne dogovore između potencijalnih partnera


Na Konferenciji se očekuje prisustvo više od 400 učesnika, među kojima će biti visoki predstavnici relevantnih državnih institucija i strukovnih udruženja iz Jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona, EU, Turske, Rusije, Kine... međunarodni stručnjaci za oblast održivog razvoja i poslovanja u špediciji, transportu i logistici, donosioci odluka vodećih kompanija iz oblasti špedicije, logistike i drumskog, železničkog, avio i vodnog saobraćaja, predstavnici finansijskih institucija i udruženja i osiguravajućih društava, predstavnici medija...

Verujemo da će učesnici TIL 2015 svojim znanjem i radnim iskustvom podstaći nove inicijative i poslovne prilike, postaviti smernice za unapređenje tržišta kroz umrežavanje, usklađivanje posebnih i zajedničkih interesa, predlaganje mera za poboljšanje uslova poslovanja u skladu sa prioritetnim interesima privrede, privrednika i struke.

Извор[уреди]