Beg iz zamke anoreksije: postoji neko sa kim možete da pričate o tome!

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

25. decembar 2013.
(PRobjave) - U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria koja je u decembru objedinjena sa širidobrotu tagom, blogerka Maja Petrović je pisala o ljudskosti danas u tekstu „Beg iz zamke anoreksije: postoji neko sa kim možete da pričate o tome!“

Viđala sam zastrašujuće fotografije mnogo pre nego što sam videla anoreksiju uživo i mislila sam da znam vrlo dobro kako izgleda anoreksičarka. Ipak, ona prva koju sam ugledala u svom životu me nije šokirala svojim izgledom – već činjenicom da ima 13 godina. Na moje „zašto?“ rekla je htela „sam da budem lepa“. Te noći nisam mogla da zaspim pitajući se zašto ona a ne ja? Ili zašto ona a ne neko meni blizak? I da li joj ima spasa? Želela sam tada da postoji nešto što mogu da uradim i nisam znala šta.

Danas verujem da u moru potresnih stvari, situacija i sudbina koje prolaze pored nas – ne možemo da biramo onu koja će nas pogoditi i koju nastavljamo da nosimo sa sobom. Za mene je ovo trinaestogodišnje dete bilo kao ogromna opekotina koja se desila u sekundi i ostavila ožiljak za naredne godine. Ako je preživela anoreksiju danas ima 25 godina i jedan je od nekoliko razloga što uopšte postoji ovaj blog.

Ovde se može pročitati ceo tekst http://www.vitkigurman.com/2013/12/19/anoreksija-lecenje/

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg