Француска тешко до полуфинала

Извор: Викиновости


21. јануар 2012.
Нови Сад/ Србија (Beta) - Рукометни репрезентативац Француске Никола Карабатић изјавио је након два пораза своје екипе на старту Европског првенства у Србији, да су шансе његовог тима за пролаз у полуфинале минималне, а да селекција домаћина има велике шансе да прође у саму завршницу.

„Не можемо никако да будемо задовољни чињеницом да у други круг такмичења не преносимо ниједан бод, а посебно не можемо бити задовољни када изгубимо утакмицу коју смо имали у руци“, рекао је Карабатић агенцији Бета након пораза у петак увече у Новом Саду од селекције Мађарске са 26:23 (12:14).

Француска ће првенство наставити у Новом Саду у групи у којој су и селекције Хрватске, Словеније, Исланда, Мађарске и Шпаније, али не преноси ниједан бод јер је и у првој фази изгубила и од Шпаније и од Мађарске.

Карабатић је рекао да је на првенству до сада било доста чудних резултата, међу које, поред лоших игара и пораза Француске, убраја и два пораза Данске као још једног великог фаворита првенства.

Он такође сматра да је велико изненађење било и пораз Немачке од Чешке у првом колу Групе Б, као и лоша игра у другом колу с Македонијом.

„Србија добро игра, посебно у одбрани, а има и јако доброг голмана Дарка Станића. Ушли су у други круг са четири бода у много слабију групу од оне коју су имали, што значи да имају велике шансе да уђу у полуфинале“, оценио је Карабатић изгледе српске репрезентације.

Извор[уреди]